Na hlavný obsah

Štyri hodiny v štyroch regiónoch stačili na odhalenie takmer 500 infikovaných

Záujem o testovanie prevyšuje očakávania, tvrdí Naď.

Štyri hodiny v štyroch regiónoch stačili na odhalenie takmer 500 infikovaných
Na Orave a v Bardejove začalo pilotné celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Foto: TASR

Piatkové (23. 10.) pilotné testovanie odhalilo v okresoch Dolný Kubín, Tvrdošín, Námestovo a Bardejov 497 pozitívnych vzoriek z 13 648 testov v čase od 8.00 h do 12.00 h. Oznámil to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Na sociálnej sieti neskôr pridal aktualizáciu, podľa ktorej evidovali k 14.00 h 23 581 otestovaných ľudí, z toho 906 pozitívnych.

Šéf rezortu obrany zdôraznil, že pozitívnych bolo 3,64 % otestovaných vzoriek, čo v prepočte znamená, že každý tridsiaty človek je pozitívny. „Vyzývam aj ľudí s negatívnym testom k zodpovednosti. Neznamená to, že sa nemôžu nakaziť neskôr. Informujte svoje okolie a správajte sa zodpovedne,“ zdôraznil a dodal, že ho teší enormný záujem, ktorý „ďaleko prevyšuje očakávania“.

Vláda v piatok oficiálne spustila projekt plošného testovania v štyroch najzasiahnutejších regiónoch na Slovensku. Vyčlenených bolo 182 odberných miest, v ktorých zdravotníci testujú občanov na koronavírus prostredníctvom antigénových testov. Plošné testovanie sa uskutoční v priebehu nasledujúcich dvoch víkendov na celom Slovensku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko