Na hlavný obsah

Takmer celý tím HK Nitra mal pozitívny test na koronavírus

Klub sa chce čím skôr vrátiť do tréningového procesu.

Takmer celý tím HK Nitra mal pozitívny test na koronavírus
Foto: TASR

Účastník Tipos extraligy podstúpi povinnú karanténu a zápas neodohrá minimálne najbližších desať dní. Z preventívnych dôvodov prerušili v klube tréningový proces všetkých mládežníckych kategórií.

Početné prípady ochorenia COVID-19 v nitrianskej kabíne odhalilo pondelňajšie vyšetrenie A-mužstva pomocou PCR testov. „Veríme, že po úspešnom zvládnutí tohto obdobia sa vrátime zdravší a lepší. Keďže chceme v ranom štádiu zabrániť šíreniu vírusu, preventívne sme pristúpili k prerušeniu tréningového procesu všetkých mládežníckych kategórií, ktoré trvá od piatka, a trénovať sa nebude celý tento týždeň. Čo sa týka žiakov ŠHT, tí momentálne majú dištančné vzdelávanie a sú v karanténe. Od pondelka ďalšieho týždňa by sa mohli začať znova tréningy,“ uvádza sa na oficiálnej stránke hockeynitra.com.

https://www.facebook.com/hknitra/posts/3801107509933778

Klub hľadá u juniorov a dorastencov v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva vhodný model, aby po absolvovaní karantény mohol v nejakej forme pokračovať ich tréningový proces. V TEL nehrala Nitra od 11. októbra, keď zvíťazila na ľade Nových Zámkov 4:3, uspela vo všetkých štyroch doterajších vystúpeniach.

V karanténe sú aktuálne aj tímy Banskej Bystrice, Slovana Bratislava či HK Poprad, v ktorých sa tiež vyskytli viaceré prípady nákazy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport