Na hlavný obsah

Tarkoviča má čoskoro vystriedať na lavičke SR iné meno, píšu Bulhari

Novovymenovaný tréner je len dočasný.

Tarkoviča má čoskoro vystriedať na lavičke SR iné meno, píšu Bulhari
Sna snímke možný budúci hlavný tréner futbalistov SR Pavel Vrba. Foto: TASR/AP

Český tréner Pavel Vrba získal s Ludogorcom Razgrad bulharský titul a postúpil do skupinovej fázy Európskej ligy. Neuspel však v kvalifikácii Ligy majstrov a zrejme aj preto sa musel z Razgradu predčasne porúčať. Bulharské a následne aj české médiá píšu o tom, že je to teraz ideálny kandidát na uvoľnený post trénera slovenskej reprezentácie. Nedávno vymenovaný Štefan Tarkovič je len dočasný tréner na tri zápasy novembrového asociačného termínu. V Ludogorci by mal Vrbu nahradiť Stanimir Stoilov.

„Vrba bol prepustený nie za výsledky, ale zlú hru mužstva v posledných zápasoch. Po rozhodnutí vedenia klubu v Razgrade sa Vrba čoskoro stane trénerom slovenskej reprezentácie. Mal by viesť slovenské mužstvo už v rozhodujúcom súboji o postup na majstrovstvá Európy,“ napísal portál 24chasa.bg.

Minimálne v jednom sa však tento zdroj mýli – Vrba určite nepovedie Slovákov 12. novembra v Severnom Írsku v boji o ME 2021. Hlavný tréner v tomto zápase bude už vyššie spomenutý Tarkovič, ktorému budú pomáhať Marek Mintál a Samuel Slovák.

Aj podľa českého portálu iDnes.cz však dáva budúce spojenie 56-ročného Vrbu so slovenskou reprezentácie zmysel. „Jeho meno má u našich východných susedov zvuk. Pri slovenskej reprezentácii už bol ako asistent v rokoch 2006 – 2008 a pred 12 rokmi doviedol Žilinu k majstrovskému titulu,“ pripomenul český portál.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport