Na hlavný obsah

Tradičnú výrobu pečiva nezastavila ani pandémia

Sedem hodín v prípade chleba a necelé dve hodiny pri rožkoch. Toľko trvá, kým sa pečivo dostane z pekárne až na pulty predajní.

Tradičnú výrobu pečiva nezastavila ani pandémia
Výroba pečiva. Foto: RTVS

Napriek rôznym obmedzeniam v čase pandémie sa výroba pečiva na Slovensku nezastavila, práve naopak. Pekári na svoje remeslo a produkty, ktoré prinášajú, upozorňujú aj Medzinárodným dňom chleba.

Pekárstvo patrilo k rozvinutým odvetviam u nás aj za bývalého režimu. Niektoré pekárenské stroje k nám chodili obdivovať aj zo zahraničia.

„Boli to tri veľké linky, ktoré dokázali chrliť veľké množstvo chleba za deň, a to pri minimálnej obsluhe. Musím zase s poľutovaním konštatovať, že technológie, ktoré vtedy vyvinuli, zotrvali až po dnešok, čiže ten nejaký ten veľký skok dopredu v týchto technológiách nenastal,“ hovorí predsedníčka Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov Tatiana Lopúchová.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko