Na hlavný obsah

Ukončil dlhé čakanie. Sagan vyhral etapu na Giro

Ako stý jazdec v histórii má triumfy v každej z Grand Tours.

Ukončil dlhé čakanie. Sagan vyhral etapu na Giro
Slovenský cyklista Peter Sagan na ceste k víťazstvu 10. etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia. Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v utorňajšej (13. 10.) 10. etape Giro d’Italia. Dočkal sa prvého víťazstva od 10. júla minulého roka, keď vyhral etapu na Tour de France a na konte už má úspechy na všetkých troch podujatiach Grand Tours.

Tridsaťročný Sagan dotiahol sólovou jazdou v závere do víťazného konca takmer celodenný únik. V kariére si pripísal 114. triumf a na Gire sa presadil hneď pri svojej premiérovej účasti.

Sagan za víťazstvo dostal ďalších 25 bodov do súťaže o cyklámenový dres, v ktorej stráca na vedúceho Francúza Arnauda Démarea už iba 20 bodov.

„Konečne. Som veľmi šťastný, o toto som sa snažil od začiatku sezóny na Strade Bianche, Miláno-San Remo aj na Tour de France. Veľakrát som sa umiestnil na pódiu alebo v najlepšej päťke, ale moje predchádzajúce víťazstvo sa datovalo už poriadne dávno na minuloročnej Tour de France. Určite som neplánoval ísť samostatne, keď som sa už zmieril s druhými, tretími, štvrtými miestami, prišlo víťazstvo. Veľmi ma to teší, konečne som vyhral mojím štýlom, ‚urobil‘ som etapu, šou a pridal som víťazstvo, je to niečo špeciálne,“ citoval Sagana, ktorý sa radoval po 461 dňoch, portál cyclingnews.com. Podľa serveru procyclingstats.com sa stal 100. cyklistom s víťazstvami na Gire, Tour aj Vuelte.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport