Na hlavný obsah

V banskobystrických nemocniciach sú ďalší infikovaní zamestnanci

Počty začali stúpať.

V banskobystrických nemocniciach sú ďalší infikovaní zamestnanci

K pondelku (5.10.) evidujú dvanásť koronavírusom nakazených zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta (FNsP FDR) v Banskej Bystrici a desať hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. Traja pacienti sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Po informáciách z minulého týždňa, že 10 lekárov z FNsP FDR malo pozitívne testy na ochorenie COVID-19 a následne aj 11 lekárov v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP), tieto počty začali stúpať. Rooseveltova nemocnica sa rozhodla aktuálne počty hospitalizovaných pacientov aj pozitívne testovaných zamestnancov zverejňovať na sociálnej sieti.

Ako uviedla hovorkyňa Detskej nemocnice v Banskej Bystrici Jana Petríková, táto nemocnica so zverejňovaním údajov o počte pozitívne testovaných zamestnancoch nepočíta, ale potvrdila, že tento počet aktuálne stúpol na 15. Obidve banskobystrické zdravotnícke zariadenia aj napriek týmto počtom garantujú schopnosť poskytovať zdravotnú starostlivosť.

„Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v nemocnici a s ňou súvisiaci nedostatok personálu na operačných sálach sú až do odvolania zrušené všetky plánované operačné výkony. Akútnu zdravotnú starostlivosť poskytujeme nepretržite a v plnom rozsahu. Naše špecializované ambulancie fungujú tiež neobmedzene,“ informuje Detská nemocnica na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny