Na hlavný obsah

„Vážne ochorenie s rýchlym vývojom.“ Dvadsaťročný pacient v Maďarsku podľahol COVID-u

Muž sa zotavoval z transplantácie a trpel obezitou.

„Vážne ochorenie s rýchlym vývojom.“ Dvadsaťročný pacient v Maďarsku podľahol COVID-u
Foto: TASR/AP

Medzi 33 úmrtiami súvisiacimi s ochorením COVID-19 za posledný deň v Maďarsku evidujú aj doposiaľ najmladšiu obeť. Je ňou 20-ročný pacient, ktorý mal podľa šéfky Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecílie Müllerovej veľmi vážne ochorenie s mimoriadne rýchlym vývojom.

Müllerová v piatok (16. 10.) po rokovaní operačného štábu uviedla, že všetkých 33 zosnulých trpelo ochoreniami, u ktorých nákaza koronavírusu urýchlila úmrtie. Podľa vládneho servera koronavirus.gov.hu bol 20-ročný mladík po transplantácii kostnej drene a trpel chronickou obezitou i anémiou.

V súvislosti s ochorením COVID-19 zaznamenali v uplynulých 24 hodinách v Maďarsku rekordných 33 úmrtí; vo všetkých prípadoch ide o chronicky chorých pacientov. Nákazu koronavírusom potvrdili v 1 293 prípadoch.

Celkový počet infikovaných od vypuknutia epidémie koronavírusu stúpol na 43 025, počet úmrtí sa zvýšil na 1 085. Z infekcie sa zotavilo 13 134 ľudí. V nemocniciach ošetrujú 1 642 pacientov s ochorením COVID-19. Na umelej pľúcnej ventilácii je 171 chorých.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet