Na hlavný obsah

Vo Švajčiarsku zatkli štyri osoby podozrivé z väzieb na teroristické skupiny

Ide o troch ľudí z Kosova a jedného zo Severného Macedónska.

Vo Švajčiarsku zatkli štyri osoby podozrivé z väzieb na teroristické skupiny
Švajčiarska polícia. Foto: TASR/AP

Štvorica údajných islamských radikálov je pôvodom z Balkánu. Zadržaní sú podozriví z väzieb na teroristické organizácie Al-Kájda a Islamský štát (IS). S odvolaním sa na federálnu prokuratúru o tom dnes informovali zahraničné agentúry.

Žalobcovia uviedli, že polícia skoro ráno v rámci vyšetrovania extrémistických aktivít prehľadala tri domy v kantóne Fribourg na západe krajiny. Zatknutí čelia obvineniu, že porušili švajčiarske zákony svojím zapojením sa do činnosti teroristických organizácií Al-Kájda a IS. Obvinení boli tiež z „podpory a účasti na zločinoch organizácií“.

Konkrétne ide o troch ľudí z Kosova – 28-ročnú ženu, 26-ročného, resp. 34-ročného muža a 29-ročného muža zo Severného Macedónska. Bližšie informácie o povahe trestnej činnosti zatknutých úrady neoznámili.

Albánskojazyční prisťahovalci tvoria vo Švajčiarsku početne jednu z najsilnejších národnostných skupín. Podľa hrubých odhadov ich v alpskej krajine žije cez 200 000. Pochádzajú najmä z Kosova a Severného Macedónska, v menšej miere i z Albánska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet