Na hlavný obsah

Záplavy v Taliansku a Francúzsku si vyžiadali minimálne desať mŕtvych

Niektoré mŕtve telá vyplavila voda aj z cintorínov.

Záplavy v Taliansku a Francúzsku si vyžiadali minimálne desať mŕtvych
Záplavy vo Francúzsku a Taliansku. Foto: RTVS

Už desať mŕtvych tiel sa našlo po záplavách, ktoré v piatok (2.10.) a v sobotu (3.10.) postihli juhovýchod Francúzska a severozápad Talianska. Po viac ako dvoch desiatkach ľudí sa pritom stále pátra, informovali listy Nice-Matin a Corriere della Sera. Agentúra AFP však upozornila, že niektoré z nájdených tiel voda vyplavila aj z francúzskych cintorínov.

Rieky vo francúzskom regióne Alpes-Maritimes a talianskych – Ligúria a Piemont sa koncom minulého týždňa rozvodnili po výdatných dažďoch. Strhávali domy, cesty i mosty a mnoho horských oblastí čelilo sa zosuvom pôdy.

Podľa francúzskeho regionálneho denníka Nice-Matin zomreli vo Francúzsku najmenej dvaja ľudia. Po dvadsiatich osobách policajti a hasiči pátrajú, u ôsmich z nich panuje podozrenie, že ich strhla rozvodnená rieka. Sú medzi nimi aj dvaja hasiči. Do postihnutej oblasti tento týždeň dorazí prezident Emmanuel Macrona.

Taliansky denník Corriere della Sera uviedol, že sa v Taliansku po záplavách našlo už osem mŕtvych tiel. Agentúra AFP však napísala, že časť z nich bola v pokročilom štádiu rozkladu, a mohlo by tak ísť o telá vyplavené z niektorých cintorínov. Talianska pobrežná stráž uviedla, že ich identifikácia bude zložitá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet