Na hlavný obsah

Autá zmietlo do mora a ľudia sa ukrývali na strechách. Krétu postihli záplavy

Stovky domov na gréckom ostrove sú zatopené.

Autá zmietlo do mora a ľudia sa ukrývali na strechách. Krétu postihli záplavy
Miestni obyvatelia sa snažia vyčistiť ulice od naplavenín po silných dažďoch, ktoré postihli ostrov. Foto: SITA/AP/Harry Nakos

Mohutné pretrvávajúce záplavy na gréckom ostrove Kréta poškodili cesty, zatopili stovky domov a zmietli autá do mora. V utorok (10. 11.) o tom informovala tlačová agentúra AP.

Úrady uviedli, že najväčšie škody zaznamenali východne od hlavného mesta ostrova Iraklio v malých mestách a dedinách, kde úrady zatvorili školy a obyvateľom odporučili zdržiavať sa vo vnútri budov.

https://twitter.com/bbcweather/status/1326163919174504449

Obyvatelia v najhoršie postihnutých oblastiach sa pokúšali nájsť záchranu na strechách domov, pretože mestami a obcami sa valila kalná voda plná trosiek aj áut.

Túto oblasť zasiahli záplavy už tretíkrát za necelý mesiac a husté lejaky majú podľa očakávania trvať do štvrtka 12. novembra.

Neboli hlásené žiadne zranenia, ale predstavitelia regionálnej vlády uviedli, že na ostrove bola poškodená sieť ciest, ako aj domy a podniky, z ktorých mnohé sú zatvorené v rámci celoštátneho lockdownu platného od minulej soboty (7. 11.) .

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet