Na hlavný obsah

Biden si zlomil nohu, neminie ho nosenie ortézy

Pri odchode od lekára výrazne kríval.

Biden si zlomil nohu, neminie ho nosenie ortézy
Hráč Manchestru City Erling Haaland počas zápasu 1. kola ligovej fázy Ligy majstrov.

Novozvolený americký prezident Joe Biden utrpel pri hre s jedným zo svojich psov Majorom menšiu zlomeninu pravej nohy. Zranenie odhalilo vyšetrenie počítačovou tomografiou (CT) v nedeľu (29. 11.) a zrejme si vyžiada nosenie ortézy počas niekoľkých týždňov, oznámil jeho lekár. Informácie priniesli agentúry AP a AFP.

Biden utrpel zranenie v sobotu. V nedeľu podľa svojej kancelárie navštívil ortopéda v meste Newark v štáte Delaware s tým, že má zrejme vyvrtnutý členok. Bidenov lekár Kevin O’Connor uviedol, že prvé röntgenové snímky neukázali žiadnu evidentnú fraktúru, no následná podrobnejšia CT snímka odhalila maličké zlomeniny dvoch menších kostí v strednej časti jeho pravej nohy. Pri odchode z ambulancie lekára na snímkovanie Biden viditeľne kríval, hoci kráčal bez barly alebo inej pomoci.

Sanitka preváža novozvoleného amerického prezidenta Joea Bidena. FOTO: TASR/APFoto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

Biden (78) sa stane pri inaugurácii v januári 2021 najstarším prezidentom v dejinách USA. Vlani v decembri Biden zverejnil lekársku správu, podľa ktorej berie statíny na udržanie hladiny cholesterolu na zdravej úrovni. Jeho lekár ho však v správe označil za „zdravého, energického a zdatného na úspešné vykonávanie úloh prezidentskej funkcie“.

Rodina Bidenovcov má dvoch psov. Majora si adoptovali v roku 2018 a svojho prvého psa menom Champ si zaobstarali po voľbách v roku 2008. Manželia už oznámili, že psy si vezmú do Bieleho domu, pričom si chcú zadovážiť aj mačku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet