Na hlavný obsah

Bojnická nemocnica hľadala zdravotníkov na sociálnych sieťach aj v médiách

Vďaka úspešnej kampani sa jej podarilo situáciu upokojiť.

Bojnická nemocnica hľadala zdravotníkov na sociálnych sieťach aj v médiách
Zdravotníci v pražskej nemocnici sa pripravujú na prevoz pacienta s COVID-19. Foto: SITA/AP/Petr David Josek

Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach sa podarilo postupne zastabilizovať situáciu s výpadkom zdravotníckeho personálu. Udialo sa tak po výzve, ktorú zverejnila uplynulý týždeň na svojej stránke na sociálnej sieti a v médiách. Informovala o tom v pondelok (9. 11.) vedúca referátu marketingu a recepcie bojnickej nemocnice Adriana Mäsiarová.

„Počas víkendu sa nám ohlásilo viacero sestier, sanitárov, praktických sestier a rádiologických laborantov, ktorí boli ochotní vypomôcť našim unaveným zdravotníkom v neľahkom boji s pandémiou ochorenia COVID-19,“ uviedla Mäsiarová.

Počas niekoľkých dní nemocnica prijala osem zdravotníckych pracovníkov a v posledných dňoch sa jej začali postupne vracať aj zamestnanci, ktorí boli práceneschopní, alebo boli doma pre ošetrovanie člena rodiny.

„Zároveň sme oslovili zástupcov Ministerstva zdravotníctva SR, ktorí nám boli nápomocní pri vybavovaní prekladov vážnych pacientov do iných zariadení. Následne sme požiadali o pomoc a spoluprácu aj zástupcov miestnej štátnej správy, ktorí nám prisľúbili pomoc pri riešení tejto neľahkej situácie,“ dodala Mäsiarová.

V bojnickej nemocnici bolo minulý týždeň hospitalizovaných približne 80 pacientov na reprofilizovaných lôžkach, nový koronavírus tam potvrdili viac ako siedmim desiatkam zamestnancov, čo predstavuje viac ako 12 percent z celkového počtu zdravotníckych pracovníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko