Na hlavný obsah

Ďalšia miliónová krajina. Nemecko prekročilo smutný míľnik

Ide o dvanástu krajinu vo svete so sedemciferným počtom infikovaných.

Ďalšia miliónová krajina. Nemecko prekročilo smutný míľnik
Koronavírus v Nemecku. Foto: TASR/AP

V Nemecku sa od začiatku epidémie infikovalo koronavírusom viac ako milión ľudí. Na ochorenie COVID-19 v krajine zomrelo 15 586 pacientov, informoval v piatok (27. 11.) Inštitút Roberta Kocha (RKI). Podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) sa tak Nemecko stalo už dvanástou krajinou sveta, ktorá prekonala hranicu jeden milión prípadov nákazy.

Doposiaľ najvyšší denný prírastok počtu nakazených hlásil RKI pred týždňom, kedy ich pribudlo 23 648. Na COVID-19 zomrelo za štvrtok (26. 11.) ďalších 426 ľudí. Podľa agentúry DPA to je doteraz najvyšší zaznamenaný počet mŕtvych za 24 hodín.

Z viac ako milióna ľudí, u ktorých sa od začiatku epidémie nákaza preukázala, sa podľa odhadu RKI uzdravilo zhruba 696 100.

Podľa JHU sa najviac prípadov nákazy koronavírusom vyskytlo v Spojených štátoch (takmer 12,9 milióna), v Indii (takmer 9,3 milióna) a v Brazílii (takmer 6,2 milióna). Hranicu dvoch miliónov infikovaných už prekonali Francúzsko a Rusko. Cez milión infikovaných potom zaznamenalo sedem krajín, z toho štyri európske – Španielsko, Británia, Taliansko a spomenuté Nemecko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet