Na hlavný obsah

Diego Maradona skončil v nemocnici

Lekár odmietol potvrdiť, že sa nakazil koronavírusom.

Diego Maradona skončil v nemocnici
Argentínsky futbalista Diego Maradona. Foto: TASR/AP

Len tri dni po oslave 60. narodenín sa legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona ocitol v nemocnici. So znakmi depresií a smútku ho prijali na súkromnej klinike v La Plata, približne 40 kilometrov južne od Buenos Aires. Maradona tam žije od konca minulého roka, odkedy prevzal trénerské žezlo v klube Gimnasia y Esgrima.

Maradonov stav nie je vážny a podľa nemenovaného pracovníka nemocnice môže kedykoľvek požiadať o odchod domov. Jeho hospitalizácia je teda skôr preventívneho charakteru, absolvuje určité zdravotné testy. Návštevu nemocnice mu odporúčal osobný lekár Leopoldo Luque, ktorý ho aj sprevádzal.

„Približne týždeň je veľmi smutný a bez energie. Dokonca odmietal jesť,“ cituje agentúra AP zamestnanca nemocnice v La Plata.

Kapitán majstrov sveta z roku 1986 či dvojnásobný šampión Serie A s SSC Neapol bol v deň svojich 60. narodenín na majstrovskom zápase svojho tímu Gimnasia proti Patronato. Niekdajšia futbalová superstar sa zo zápasu porúčala ešte pred koncom prvého polčasu, čo vyvolalo otázky o jej zdravotnom stave.

Lekár Luque odmietol potvrdiť fámy, že sa Maradona nakazil ochorením COVID-19. Verejnosť tak mohla usudzovať z toho, že sa na niekoľko dní izoloval vo svojom dome, keďže sa stretol s osobou, ktorá prejavovala známky choroby.

„Je bez energie a jeho narodeniny to celé len skomplikovali. Necháme ho tri dni hydratovať a uvidíme, ako na tom bude. Podľa toho upravíme liečbu. Určite nemôžeme hovoriť o nejakom akútnom probléme,“ uviedol Maradonov lekár.

Diego Maradona (uprostred) počas tréningu so svojimi spoluhráčmi z SSC Neapol v horskom stredisku v strednom Taliansku. (27. júla 1984)Foto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport