Na hlavný obsah

Fico: Čo mala Jankovská robiť ako štátna tajomníčka, to robila dobre

Väzbu prirovnal k mučiacemu nástroju.

Fico: Čo mala Jankovská robiť ako štátna tajomníčka, to robila dobre
Predseda Smeru Robert Fico (vľavo) a podpredseda Ľuboš Blaha. Foto: SITA

Výpoveď bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej je len ďalším z dôkazov, že Smer-SD nemá nič spoločné s medializovanými kauzami. Vyhlásil to vo štvrtok (26. 11.) predseda spomenutej opozičnej strany Robert Fico. Bývalý trojnásobný premiér to uviedol v reakcii na výpoveď obvinenej, podľa ktorej ho informovala, že rieši zmenky TV Markíza.

Fico poukázal aj na údajné nezákonné držanie viacerých ľudí vo väzbe, ktorú viackrát prirovnal k mučiacemu nástroju. A to vrátane Jankovskej, ktorá je tam už osem mesiacov.

„So štátnou tajomníčkou som ako predseda vlády riešil predovšetkým otázku koordinácie zastupovania štátu v obrovských štátnych sporoch a ochranu spotrebiteľa,“ uviedol s tým, že s nominantmi Smeru netrávil 24 hodín denne. Zdupľoval tiež svoje dávnejšie slová o tom, že Jankovská odviedla na svojej pozícii dobrú robotu. „Čo mala robiť ako štátna tajomníčka, to robila dobre.“

Jankovská tiež vo výpovedi potvrdila, že pri centrále Smeru stretla Norberta Bödöra. Rodinná firma Bonul mala podľa Fica riešiť poskytovanie služieb pri veľkých akciách ako MDŽ a modernizáciu kamerových systémov a k návštevám v centrále strany teda mohlo dôjsť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko