Na hlavný obsah

Francúzska polícia v súvislosti s útokom v Nice zatkla ďalšie štyri osoby

Pri útoku v kostole zahynuli traja ľudia.

Francúzska polícia v súvislosti s útokom v Nice zatkla ďalšie štyri osoby
V októbri sa krvavý útok odohral v kostole vo francúzskom meste Nice. (30. októbra 2020) Foto: SITA/AP

Polícia v rámci vyšetrovania útoku v Nice, ktorý si vyžiadal tri obete, zadržala ďalších štyroch mužov. Jeden z nich, 29-ročný muž, je podozrivý z napojenia na páchateľa. Troch ďalších vo veku od 23 do 45 rokov polícia vyšetruje, pretože sa nachádzali v byte prvého zadržaného. Zatknutí boli severne od Paríža v departemente Val d’Oise.

Francúzske mesto Nice zasiahla vo štvrtok 29. októbra tragédia, keď muž, ozbrojený nožom a kričiaci Alláhu akbar (Boh je veľký), spáchal teroristický útok v miestnom kostole. Zabil dve ženy a jedného muža. Jednej žene pri útoku takmer odrezal hlavu.

Z útoku v kostole je podozrivý dvadsaťjedenročný Tunisan, ktorého tuniské médiá identifikujú ako Ibráhíma Ísávího. Policajti ho pri zásahu zranili a naďalej zostáva v nemocnici. Podľa zdroja denníka Le Figaro a agentúry AFP sa u neho potvrdila nákaza koronavírusom, čo môže jeho výsluch o niekoľko dní odložiť.

Odo dňa útoku francúzska polícia vzala v rámci vyšetrovania do väzby šesť ľudí. Všetci boli prepustení, až na 29-ročného Tunisana, ktorého polícia podozrieva, že spoločne s útočníkom prišiel v septembri na taliansky ostrov Lampedusa a spoločne sa potom vydali do Francúzska.

Ľudia zapaľujú sviečky pred kostolom vo francúzskom meste Nice, v ktorom sa odohral krvavý útok. (30. október 2020)Foto: SITA/AP
Foto: SITA/AP

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet