Na hlavný obsah

Ivan Kmotrík ml. spoznal svoj trest za koučovanie Slovana

S takýmto prípadom sme sa ešte nestretli, skonštatoval predseda DK SFZ.

Ivan Kmotrík ml. spoznal svoj trest za koučovanie Slovana
Foto: TASR

Nečakaný koučing Ivana Kmotrika ml. v zápase futbalovej Fortuna ligy DAC 1904 Dunajská Streda – Slovan Bratislava (1:1) nezostal bez odozvy u disciplinárnych orgánov Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Vzhľadom na to, že Kmotrík ml. nemá potrebnú trénerskú licenciu a v zápase oficiálne vystupoval v pozícii vedúceho mužstva hostí, DK SFZ potrestala Slovan pokutou 2 000 eur.

Zároveň generálny riaditeľ klubu dostal zákaz vstupu do šatní a technickej zóny, vrátane priestorov hráčskej lavičky až do 30. júna 2021. Štvrtý rozhodca z predmetného zápasu Milan Štrbo má pozastavený výkon akejkoľvek funkcie na dva mesiace. Stanislav Moravec, ktorý na lavičke sedel s potrebnou trénerskou licenciou, ale mužstvo nekoučoval z technickej zóny, obišiel bez trestu, informuje denník Šport.

„S takýmto prípadom sme sa ešte nestretli a to už dlho robím v disciplinárke,“ povedal predseda komisie Miroslav Vlk pre denník SME. „Pán Kmotrík bol slušný, nikoho neurážal. Do úvahy sme zobrali aj to, že bola mimoriadna situácia a realizačný tím bol v karanténe. Na druhej strane, v predchádzajúcich dvoch rokoch už bol disciplinárne stíhaný,“ pokračoval Vlk.

Ivan Kmotrík sa voči pravidlám neprevinil tým, že bol na lavičke. Normy ale neumožňujú, aby stál v technickej zóne a koučoval mužstvo. „To môže robiť len hlavný tréner alebo poverený tréner,“ vysvetlil Vlk.

„Rešpektujem verdikt Disciplinárnej komisie. Dĺžku trestu však považujem za neprimeranú z dôvodu výnimočnej situácie, v ktorej sme sa nachádzali. Preto v najbližších dňoch zvážim odvolanie, resp. ďalší možný postup,“ reagoval Kmotrík ml. na klubovom webe ŠK Slovan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport