Na hlavný obsah

Kičurovi súd nevyhovel, pre prípad „Rezervy“ zostáva vo väzbe

O prepustenie z väzby žiadal aj v lete tohto roku.

Kičurovi súd nevyhovel, pre prípad „Rezervy“ zostáva vo väzbe
Na snímke eskorta privádza exšéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána Kičuru na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. (23. apríla 2020) Foto: TASR

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v utorok 3. novembra podvečer rozhodol o predĺžení trvania väzby obvineného bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru do 21. júna 2021. Informáciu potvrdila Zuzana Zvalová z kancelárie predsedu ŠTS.

Sudca zároveň zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby a tiež návrh na nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rovnako zamietol aj návrh prokurátora na zmenu dôvodov väzby obvineného. „Z dôvodu podaných sťažností obvineného a prokurátora bude spis predložený Najvyššiemu súdu SR,” dodala Zvalová.

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla ešte 21. apríla tohto roku voči Kičurovi obvinenia za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Keďže Kičura je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, o súhlase s väzbou rozhodoval Ústavný súd SR v Košiciach. Súhlas na jeho vzatie do väzby dal 22. apríla, pre hrozbu ovplyvňovania svedkov tak ŠTS urobil. Následne 11. mája sťažnosť obžalovaného voči rozhodnutiu ŠTS zamietol Najvyšší súd SR.

O prepustenie z väzby žiadal aj v lete tohto roku, súdy mu opäť nevyhoveli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko