Na hlavný obsah

Kováčik už nie je špeciálnym prokurátorom, vzdal sa funkcie

Aktuálne je vo väzbe.

Kováčik už nie je špeciálnym prokurátorom, vzdal sa funkcie
Dušan Kováčik sa vzdal funkcie. Foto: TASR

Dušan Kováčik sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora. Oznámil to už aj Národnej rade SR (NR SR). Informáciu potvrdil podpredseda NR SR Gábor Grendel (OĽANO).

„Myslím si, že v tejto situácii urobil to najrozumnejšie, čo mohol,“ reagoval na doručenie oznámenia špeciálneho prokurátora. NR SR bude teraz musieť v dohľadnom čase vypísať novú voľbu špeciálneho prokurátora, termín zatiaľ nie je známy. Svoje oznámenie Kováčik odoslal z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Banskej Bystrici.

Dušan Kováčik je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Rovnako je obvinený z toho, že mal pomáhať mariť vyšetrovanie prípravy vraždy vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Okrem iných sa mal na tejto príprave vraždy podieľať aj bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Kováčika zadržala NAKA vo štvrtok 22. októbra v rámci akcie „Božie mlyny“. Špecializovaný trestný súd v Pezinku ho zobral do väzby, toto rozhodnutie v utorok (10. 11.) potvrdil aj Najvyšší súd SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Titulka