Na hlavný obsah

Lanovky v Jasnej a vo Vysokých Tatrách cez víkend opäť spustia

Lanovka na Lomnický štít bude premávať s obmedzenou kapacitou.

Lanovky v Jasnej a vo Vysokých Tatrách cez víkend opäť spustia
Visutá lanovka smerujúca zo Skalnatého plesa na Lomnický Štít vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR

V horských strediskách vo Vysokých Tatrách a v Jasnej cez víkend (7. 11. – 8. 11.) opäť spustia lanovky. V prevádzke budú lanovky v Tatranskej Lomnici aj lanovky na Chopok z južnej i zo severnej strany. Horské strediská uzavrel prevádzkovateľ pre prijaté protipandemické opatrenia ešte 25. októbra. Informoval o tom hovorca Tatry mountain resorts (TMR) Marián Galajda.

„Lanovky aj hotely sme uzavreli z vlastnej iniciatívy s tým, že sme avizovali opätovné sprístupnenie služieb podľa vývoja situácie, pravdepodobne o dva týždne. Ten čas je tu a zatiaľ aspoň cez víkendy sme pripravení bezpečne obslúžiť návštevníkov, ktorí sa vyberú za relaxom do hôr,“ informoval riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

V sobotu a v nedeľu už budú k dispozícii aj lanovky v Tatranskej Lomnici vrátane tej na Lomnický štít, ktorá bude premávať s obmedzenou kapacitou na desať osôb.

V Jasnej budú nasledujúci i počas ostatných novembrových víkendov v prevádzke lanovky na severe Biela Púť – Koliesko – Priehyba – Chopok, na juhu Krupová – Kosodrevina – Chopok. Na budúci víkend vo Vysokých Tatrách už budú v prevádzke okrem lanoviek v Tatranskej Lomnici a Jasnej aj lanovky v Starom Smokovci (pozemná lanovka na Hrebienok) a na Štrbskom Plese (lanovka Solisko Expres).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny