Na hlavný obsah

Matovič ide do karantény, bol v kontakte s osobou s koronavírusom

Spolu sme silnejší ako vírus, odkázal verejnosti.

Matovič ide do karantény, bol v kontakte s osobou s koronavírusom
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič. Foto: TASR

Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO) bol v kontakte s osobou, ktorá mala pozitívny výsledok test na koronavírus. Mieri preto do domácej karantény.

„Nuž, pravidlá musia platiť pre každého rovnako. Keďže som bol v kontakte s pozitívne testovaným, hlásim odchod do domácej karantény. Spolu sme silnejší ako vírus a hoci máme našu vlastnú slovenskú medzičasom odskúšanú atómovú zbraň na covid, bude to ešte veľmi ťažké, ale dokážeme to,“ napísal na sociálnu sieť.

Poslanci Národnej rady (NR) SR z klubu OĽANO, ktorí boli s premiérom na spoločnej tlačovej konferencii, zatiaľ do domácej karantény nepôjdu. Predseda klubu Michal Šipoš uviedol, že zatiaľ nemajú vedomosť, že by sa stretli s človekom nakazeným koronavírusom. Ak by sa ochorenie COVID-19 u premiéra potvrdil, situáciu budú podľa jeho slov riešiť.

Vzhľadom na to, že poslanci nemajú vedomosť o tom, že by boli v kontakte s pozitívnou osobou a ani nejavia žiadne príznaky choroby, v súlade s hygienickými odporúčaniami sa na nich karanténa nevzťahuje,“ uviedol Šipoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko