Na hlavný obsah

Holandská polícia po streľbe na ambasádu Saudskej Arábie zadržala muža

Incident sa odohral deň po bombovom útoku v saudskoarabskej Džidde.

Holandská polícia po streľbe na ambasádu Saudskej Arábie zadržala muža
Streľba na budovu saudskoarabského veľvyslanectva v Haagu. (12. november 2020) Foto: TASR/AP

V súvislosti so štvrtkovou (12. 11.) streľbou na ambasádu Saudskej Arábie v meste Haag holandská polícia zadržala 40-ročného muža. Podozrivého zadržali v meste Zoetermeer vzdialenom 16 kilometrov od Haagu, a to približne osem hodín po rannej streľbe.

„Policajti zaistili za účelom vyšetrovania aj osobný automobil. Podozrivý je zadržaný a bude vypočutý,“ uviedla haagska polícia vo vyhlásení, ktoré citovala agentúra AFP.

O štvrtkovej streľbe na budovu ambasády Saudskej Arábie informovala haagska polícia na sociálnej sieti Twitter.„Krátko pred 06.00 h (SEČ) sme dostali správu, že došlo k streľbe na budovu v Haagu. K zraneniu osôb nedošlo,“ uviedla.

Na mieste činu mala polícia nájsť niekoľko prázdnych nábojníc. Miestne médiá hovorili asi o 20 dierach po guľkách. Prípadom sa zaoberá aj forenzný tím, motív bezprostredne po útoku známy nebol.

Incident sa odohral deň po stredajšom (11. 11.) bombovom útoku v saudskoarabskom meste Džidda, ku ktorému došlo počas ceremónie pri príležitosti 102. výročia konca prvej svetovej vojny. Zranenia utrpeli najmenej dve osoby. Na podujatí sa zúčastnili i viacerí európski diplomati a zamestnanci konzulátov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet