Na hlavný obsah

Na druhé celoplošné testovanie možno prísť aj bez certifikátu z predošlého

Druhé kolo sa uskutoční 7. a 8. novembra.

Na druhé celoplošné testovanie možno prísť aj bez certifikátu z predošlého
Prvé kolo celoplošného testovania v Podunajských Biskupiciach. (1. novembra 2020) Foto: TASR

Na druhé kolo celoplošného testovania antigénovými testami môžu prísť aj ľudia bez certifikátu z prvého kola. „Účasť na druhom kole testovania antigénovými testami spadá pod neodkladné vyšetrenie a môžu sa na ňom preto zúčastniť aj občania bez certifikátu z prvého kola celoplošného testovania,“ vysvetlil tlačový odbor Úradu vlády SR.

„Samozrejme na testovaní sa môžu zúčastniť aj tí, ktorí sa nezúčastnili v prvom kole, naším cieľom je pretestovať čo najviac ľudí,“ potvrdil minister obrany SR Jaroslav Naď.

Druhé kolo sa skutoční 7. a 8. novembra v okresoch, v ktorých počas prvého testovania bolo pozitívnych viac ako 0,7 percenta ľudí. Výnimku dostalo 25 okresov spolu s mestami Košice a Bratislava. Východoslovenská metropola už ale avizovala, že aj napriek zelenej výnimke v meste pripraví tri odberné miesta.

Zo zeleného bez testu len v zelenom

Až do 14. novembra na Slovensku aj naďalej platí zákaz vychádzania. Priepustkou na voľný pohyb, návštevu obchodov, či kaderníctiev je certifikát o negatívnom výsledku testu z termínu prvého kola celoplošného testovania. Podobne to bude aj po tomto víkende. Na to, aby sa od 9. novembra mohli voľne pohybovať obyvatelia červených okresov nielen vo svojom, ale aj v zelenom okrese, budú potrebovať negatívny výsledok antigénového testu z celoplošného testovania zo 7. alebo 8. novembra, alebo negatívny výsledok RT-PCR testu s dátumom od 7. novembra.

Hoci obyvatelia zelených okresov dostali výnimku a tohtovíkendového testovania sa nemusia zúčastniť, nemalo by im ujsť, že s certifikátom z prvého kola sa môžu voľne pohybovať len v zelenom okrese. Ak by v termíne od 9. do 14. novembra chceli ísť do červeného okresu, budú aj oni potrebovať negatívny výsledok antigénovho testu z druhého kola testovania, alebo negatívny výsledok RT-PCR testu s dátumom od 7. novembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko