Na hlavný obsah

NAKA vzniesla obvinenie voči bývalým členom policajného vedenia

Sú medzi nimi Gašpar, Hraško či Krajmer.

NAKA vzniesla obvinenie voči bývalým členom policajného vedenia
Na snímke bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Foto: TASR

Pri štvrtkovej (5. 11.) policajnej akcii s názvom Očistec zadržali viacero obvinených osôb. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie pre viaceré trestné činy, informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

„Okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívanie právomoci verejného činiteľa. S obvinenými osobami aktuálne prebiehajú procesné úkony, a preto sa nebudeme k prípadu bližšie vyjadrovať,“ priblížila.

Národná kriminálna agentúra (NAKA)zasahuje v dome bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara v Janíkovciach. FOTO: TASR

NAKA od štvrtkových ranných hodín zasahovala v dome bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, u bývalého šéfa NAKA Petra Hraška a u bývalého vysokopostaveného policajného funkcionára Bernarda Slobodníka.

Podľa portálu aktuality.sk krátko po 7.00 h priviezla policajná kolóna na Prezídium Policajného zboru (PZ) v Bratislave aj bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera. Medzi zadržanými je aj Marián Zetocha, bývalý šéf odposluchov v Slovenskej informačnej službe (SIS), píše Denník N.

Na spomenutého Slobodníka podal Gašpar v stredu (4. 11.) trestné oznámenie na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) pre „pripravovanú kriminalizáciu” jeho osoby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko