Na hlavný obsah

Nezmysel, odbil Kremeľ dohady o tom, že Putin má Parkinsonovu chorobu

Prezident je vo výbornej kondícii, tvrdí Putinov hovorca.

Hovorca Kremľa ako „nezmysel“ odmietol správu britského bulvárneho denníka o tom, že by ruský prezident Vladimir Putin mohol mať Parkinsonovu chorobu a chystal sa na začiatku budúceho roka odstúpiť. Informovala o tom agentúra Reuters.

Prezidentov hovorca Dmitrij Peskov reagoval na správu britského bulvárneho denníka The Sun, ktorú prevzali aj ďalšie médiá. Denník sa odvoláva, okrem iného, na slová ruského historika a politického analytika Valerija Solovieja, ktorý do minulého roka pôsobil na moskovskej diplomatickej akadémii MGIMO.

Na kombosnímke zľava Veľký Kremeľský palác v Moskve a ruský prezident Vladimir Putin.Foto: SITA/AP/ koláž RTVS
Foto: SITA/AP/ koláž RTVS

Ten uviedol, že Vladimir Putin by mohol mať Parkinsonovu chorobu a je pod tlakom rodiny a nepriznanej priateľky, aby pre zdravotný stav odstúpil. „Jeho rodina má na neho veľký vplyv. Plánuje zverejniť plány o odovzdaní (moci) v januári,“ cituje The Sun Solovieja.

Noviny ďalej rozoberajú symptómy ochorenia, ktoré je podľa niektorých pozorovateľov vraj možné postrehnúť aj u vládcu Kremľa. Zároveň v tejto súvislosti pripomína štvrtkovú (5. 11.) správu o návrhu ruského zákona, ktorý by rozšíril imunitu ruského prezidenta aj na delikty, ktorých by sa hlava štátu dopustila prípadne aj po skončení mandátu.

Je to úplný nezmysel. S prezidentom je všetko v poriadku. Jeho zdravie je vynikajúce,“ vyhlásil Peskov. Na otázku, či sa šéf Kremľa chystá v blízkej budúcnosti odstúpiť, odpovedal, že nie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet