Na hlavný obsah

Operácia Spoločná zodpovednosť pokračuje. Naď na testovanie povolá 8 000 vojakov

Cez víkend sa uskutoční antigénové testovanie v 458 mestách.

Operácia Spoločná zodpovednosť pokračuje. Naď na testovanie povolá 8 000 vojakov
Záber z pilotného testovania v Bardejove. Foto: TASR

Operácia Spoločná zodpovednosť bude pokračovať štvrtým kolom. Testovanie sa uskutoční počas najbližšieho víkendu 21. až 22. novembra v 458 mestách a obciach od 8.00 h do 20.00 h. Ide o obce, ktoré pri poslednom testovaní zaznamenali podiel pozitívnych testov viac ako 1 %. Ich zoznam zverejnilo ministerstvo obrany na svojom webe.

Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) avizoval, že bude dobrovoľné a bez certifikátov. Vyzval verejnosť, aby sa ho zúčastnili len ľudia, ktorí v danej obci naozaj žijú. Iba tak sa podľa neho dá zistiť, aká je v oblasti reálna situácia a relevantné štatistické údaje.

„Aj napriek tomu, že testovanie bude úplne dobrovoľné a z neúčasti na ňom nebudú vyplývať nijaké obmedzenia, verím, že obyvatelia pristúpia k tejto možnosti s rovnakou zodpovednosťou, akú ukázali už v predchádzajúcich kolách. Ide o zdravie všetkých nás a našich blízkych,“ zhodnotil.

Prípravu a priebeh tohto testovania bude aj tentoraz zastrešovať armáda. Vláda poverila Naďa, aby na testovanie vyčlenil 8 000 príslušníkov Ozbrojených síl SR. O zabezpečenie dostatočného počtu personálu na testovanie sa v spolupráci s armádou budú starať ministerstvo vnútra aj rezort zdravotníctva. Ochranné pomôcky a antigénové testy zabezpečia opäť Štátne hmotné rezervy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko