Na hlavný obsah

Po roku od tragickej nehody autobusu neďaleko Nitry obvinili vodiča nákladiaku

Pri nehode zahynulo 12 ľudí.

Po roku od tragickej nehody autobusu neďaleko Nitry obvinili vodiča nákladiaku
Na snímke hasiči vyťahujú vrak havarovaného autobusu na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Foto: TASR

V piatok 13. novembra uplynul rok od tragickej nehody autobusu pri Nitre, pri ktorej zahynulo dvanásť ľudí, z toho štyri maloleté deti. Príčina nehody zatiaľ nie je potvrdená, polícia zatiaľ nebude k prípadu poskytovať žiadne informácie, povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Viktória Borloková.

Jaroslav Maček z nitrianskej krajskej prokuratúry potvrdil, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Nitre uznesením z 12. novembra vzniesol voči vodičovi nákladného motorového vozidla obvinenie za prečin všeobecného ohrozenia.

Pri jednej z najtragickejších dopravných nehôd v histórii Slovenska prišlo o život 12 ľudí, ďalších 17 utrpelo zranenia. V autobuse jazdiacom na prímestskej linke Nitra – Jelenec sa viezli najmä mladí ľudia, ktorí sa vracali domov zo škôl.

Do autobusu neďaleko Malanty narazilo nákladné auto, ktoré sa pri schádzaní z kopca podľa svedkov rozkývalo, stratilo rovnováhu a prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s autobusom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko