Na hlavný obsah

Policajti v Čadci objavili migrantov z Afganistanu, pošlú ich do Rumunska

Šestica mužov totiž o azyl požiadala práve v Rumunsku.

Policajti v Čadci objavili migrantov z Afganistanu, pošlú ich do Rumunska
Na snímke policajti a šiesti migranti z Afganistanu v Čadci. Foto: FB/ Polícia SR - Žilinský kraj

Na parkovisku nákupného centra v Čadci našli policajti vo štvrtok (12. 11.) popoludní šesť mladých Afgancov. Cudzinecká polícia ich podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej vypočula po potvrdení negatívnych výsledkov na ochorenie COVID-19.

Mladí Afganci prešli dlhou a náročnou cestou z domovskej krajiny cez Irán, Turecko, Grécko, Macedónsko, Rumunsko a cez Maďarsko na Slovensko. Išli striedavo peši a rôznymi vozidlami. Z Rumunska sa viezli vo vnútri návesu kamiónu asi tri dni, vyskočili z neho v Skalitom. Vodič nákladiaku ani len netušil, koho okrem deklarovaného nákladu vezie,“ povedala Bárdyová.

Doplnila, že jeden z cudzincov je mladistvý, policajti preto privolali aj pracovníkov úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Policajti tiež zistili, že všetci, okrem mladistvého, sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku. Takže po vykonaní potrebných administratívnych úkonov ich vrátia do Rumunska. Posledného, najmladšieho z nich, pracovníci sociálnej kurately previezli do detského domova,“ dodala Bárdyová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko