Na hlavný obsah

Pomoc kamarátovi. Jankovská vysvetľuje, prečo s Kočnerom riešila zmenky

Pred vyšetrovateľom vypovedala, že mu pomáhala aj preto, lebo nemala rada Markízu.

Pomoc kamarátovi. Jankovská vysvetľuje, prečo s Kočnerom riešila zmenky
Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti a bývalá sudkyňa Monika Jankovská. Foto: TASR

Angažovanie sa v kauze zmenky v prospech Mariana Kočnera brala obvinená bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská ako pomoc kamarátovi. Podľa informácií agentúry SITA to vyplýva z jej výpovede pred policajným vyšetrovateľom.

Kočnera podľa jej slov poznala od roku 2016, pričom vo veci zmeniek ju prvýkrát oslovil v roku 2017. Kočner ju mal uisťovať, že zmenky sú pravé. Zároveň uviedla, že Markízu, od ktorej chcel vysúdiť vyplatenie zmeniek, nikdy nemala rada pre jej údajne neobjektívne spravodajstvo.

Fico ani Pellegrini nereagovali

Bývalá štátna tajomníčka tiež vypovedala, že sa Kočner v priebehu ich spoločných stretnutí vyjadril, že by bolo dobré Markízu ovládnuť, keďže by to bolo dobré pre stranu Smer-SD. Taktiež ju podľa jej slov uisťoval, že s políciou nebude v tomto prípade problém. Jankovská však zdôraznila, že nekoordinovala všetky kroky čo sa týkalo rozhodovania sudkyne Zuzany Maruniakovej. Tá v kauze zmeniek rozhodla v prospech Kočnera.

Jankovská sa o tom, že rieši zmenky, vyjadrila pred predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Ten to nijako nekomentoval, rovnako ani Peter Pellegrini, ktorému údajne záležitosť tiež spomínala.

Jankovskú zadržali v marci tohto roku v rámci akcie Búrka zameranej na korupčnú trestnú činnosť sudcov. Odvtedy je stíhaná väzobne. Jej advokát v stredu (25. 11.) potvrdil, že sa priznala k trestnej činnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko