Pre fungovanie terás v reštauráciách platia od piatka(27. 11.) nové podmienky. Z jednej strany musia byť otvorené. Spresnenie pravidiel priniesla vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
„Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán,“ uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.
Presnejšiu definíciu majú aj hromadné podujatia nad šesť osôb. Ide o stretnutia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín. „Ich účastníci musia mať v čase začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín,“ doplnil Eliáš.