Na hlavný obsah

Prezident Ukrajiny má koronavírus, mieri do izolácie

Ukrajina zvažuje víkendovú karanténu.

Prezident Ukrajiny má koronavírus, mieri do izolácie
Foto: Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj má pozitívny test na koronavírus. Oznámila to v pondelok (9. 11.) agentúra Reuters s odvolaním sa na jeho úrad. „Hlava štátu sa cíti dobre a bude naďalej vykonávať svoje povinnosti na diaľku v izolácii,“ uviedla prezidentská kancelária vo vyhlásení.

„Napriek všetkým karanténnych opatrení mám tiež pozitívny výsledok. Mám 37,5 a všetkým prajem 36,6!“ uviedol štyridsaťdvaročný ukrajinský prezident na sociálnej platforme. Agentúra Reuters pripomína, že prvá dáma Ukrajiny sa vírusom infikovala už v júni a strávila následne niekoľko týždňov v nemocnici.

Pre rastúci počet nových prípadov infekcie v krajine je možné, že Ukrajina zavedie víkendovú celoštátnu karanténu, uviedol tiež Zelenskyj. Dúfa, že krok pomôže zbrzdiť šírenie nákazy a nepoškodí príliš ekonomiku. „Dočasná víkendová celoštátnej karanténa na niekoľko týždňov nám môže pomôcť vyhnúť sa tvrdšie celoštátnej karanténe,“ myslí si prezident. Kyjev dnes podľa agentúry Unian ohlásil 8 687 novo potvrdených prípadov nákazy. Od vypuknutia pandémie sa infikovalo 469 018 osôb, z ktorých 8 565 zomrelo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet