Na hlavný obsah

Rakúska dedina Fucking zmení svoj názov, miestni boli príliš frustrovaní

Turisti kradli označenia.

Malá rakúska dedina Fucking, ležiaca približne 12 km od hraníc s Nemeckom, sa zbaví nešťastného názvu. Ten znamenal prudký obchod s cestovným ruchom a časté krádeže miestnej značky. Od 1. januára 2021 sa západorakúska dedina s približne 100 obyvateľmi premenuje na Fugging, potvrdila starostka Andrea Holznerová pre rakúsku televíziu Oe24.

Malebná obec sa snaží o zmenu názvu už niekoľko rokov. Hoci toto slovo nemá v nemčine žiaden význam, v medzinárodnom meradle ide o známy vulgarizmus. Zgustli si na ňom predovšetkým fanúšikovia neobvyklých miestnych názvov, ktorí zvykli kradnúť tabule s označením dediny a fotiť sa s nimi, z čoho boli obyvatelia Fuckingu dlhodobo frustrovaní, informuje agentúra DPA.

Rakúska obec, ktorá oplýva týmto názvom už zhruba 1 000 rokov, sa dostala do pozornosti širšieho sveta až po zrode internetu. Na viacerých stránkach bol jej názov uvádzaný v článkoch o najvtipnejších alebo najexplicitnejších názvoch dedín. Niektorí turisti využili jej názov aj na aktivizmus, napríklad umiestnením vlastných značiek nad a pod tabuľu. Ako príklad môžeme uviesť formuláciu: „Our climate is – Fucking – important“, a teda „Naša klíma je – k***a – dôležitá“.

Od nového roka bude svet poznať hraničnú dedinku pod názvom Fugging. Zatiaľ sa však neobjavili žiadne správy o možných zmenách názvu neďalekých dedín Oberfucking a Unterfucking. Informácie priniesol web dw.com.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet