Na hlavný obsah

Ronaldo prekonal koronavírus a strelil dva góly. Tréner ho vychválil

Juventus sa po návrate svojej hviezdy dočkal triumfu.

Ronaldo prekonal koronavírus a strelil dva góly. Tréner ho vychválil
Futbalista Juventusu Cristiano Ronaldo sa teší po strelení gólu v zápase 6. kola Serie A, Spezia - Juventus Turín. Foto: TASR/AP

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa triumfálnym spôsobom vrátil do súťažného diania po takmer trojtýždňovej karanténe, v ktorej sa ocitol po nákaze koronavírusom a opakovaných pozitívnych výsledkoch testov. V nedeľňajšom (1. 11.) stretnutí 6. kola Serie A proti Spezii sa dostal do hry v 56. minúte za stavu 1:1, o dvadsať minút už Juventus Turín viedol 4:1 aj vďaka jeho dvom presným zásahom vrátane víťazného. Ten zaznamenal iba tri minúty od svojho príchodu na ihrisko, druhý gól pridal v 76. minúte z jedenástky.

Úradujúci taliansky majster sa po dvoch ligových remízach dočkal na pôde nováčika plného bodového zisku, v tabuľke je tretí s dvojbodovým mankom na Sassuolo, štyri body stráca na lídra súťaže AC Miláno. „Cristiano je späť. To je najdôležitejšia vec,“ konštatoval Ronaldo, ktorý ešte v priebehu týždňa nebol svojmu tímu k dispozícii na šláger Ligy majstrov proti FC Barcelona. „Dlhší čas som bol mimo diania napriek tomu, že som nemal žiadne symptómy. Mám veľkú radosť, že som sa konečne mohol pripojiť k spoluhráčom a môžem robiť to, čo mám najradšej – hrať futbal,“ dodal 35-ročný kanonier, ktorý má po troch ligových stretnutiach na konte päť presných zásahov.

Počas Ronaldovej absencie strelil Juventus v štyroch zápasoch len štyri góly a dosiahol jediné víťazstvo – 2:0 na ihrisku Dynama Kyjev v Lige majstrov. V najvyššej domácej súťaži iba remizoval 1:1 s Crotone a Hellasom Verona, v Lige majstrov podľahol doma Barcelone 0:2. „V druhom polčase sa naša hra príchodom Ronalda zlepšila, hráči si na ihrisku viac verili a boli nebezpečnejší v ofenzíve. Jeho príchod na ihrisko nám veľmi pomohol,“ vyzdvihol Ronaldov prínos tréner „starej dámy“ Andrea Pirlo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport