Na hlavný obsah

Slovensko uspelo na súde, nemusí zaplatiť 30 miliónov eur cyperskej schránke

Skrachovaná Európska zdravotná poisťovňa prehrala spor.

Slovensko uspelo na súde, nemusí zaplatiť 30 miliónov eur cyperskej schránke

Slovensko nemusí zaplatiť viac ako 30 miliónov eur cyperskej schránkovej spoločnosti, ktorá bola pôvodne akcionárom skrachovanej Európskej zdravotnej poisťovne (EZP). Krajský súd v Bratislave zrušil rozsudok Okresného súdu Bratislava I v spore, v ktorom žalovala štát o náhradu škody za zmarenú investíciu. Slovenská republika tak uspela v ďalšom spore týkajúcom sa takzvaného zákazu zisku zdravotných poisťovní.

„Krajský súd v Bratislave ako odvolací súd aktuálnym rozhodnutím zrušil pre závažné pochybenia v celosti rozsudok prvostupňového súdu. Odvolací súd sa teda po takmer tri roky trvajúcom odvolacom konaní nakoniec stotožnil s argumentáciou Slovenskej republiky,“ spresnil tlačový odbor Kancelárie Národnej rady (NR) SR.

Okresný súd Bratislava I, ktorý v rozsudku z roku 2017 najprv konštatoval, že základ nároku žalobcu je daný, podľa Krajského súdu v Bratislave vec nesprávne posúdil a tiež nevykonal dôkazy navrhované žalovanou Slovenskou republikou. Odbor komunikácie parlamentu toto rozhodnutie hodnotí ako ďalšie víťazstvo Slovenska v sporoch s akcionármi zdravotných poisťovní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko