Na hlavný obsah

Talianski policajti počas razie proti ´Ndranghete zatkli 19 ľudí

Medzi nimi aj šéfa regionálnej vlády v Kalábrii.

Talianski policajti počas razie proti ´Ndranghete zatkli 19 ľudí
Na snímke talianski policajti. Foto: SITA/AP

Talianska polícia vo štvrtok (19. 11.) zatkla 19 ľudí vrátane predsedu kalábrijskej regionálnej rady počas policajnej razie namierenej voči zločineckej organizácii ´Ndrangheta, informovala agentúra AFP.

Vyšetrovatelia tvrdia, že mafiánsky klan Grande Aracri so sídlom v juhotalianskom regióne, ktorý zároveň pôsobil aj na severe krajiny a v zahraničí, pral špinavé peniaze cez sieť 23 lekární.

Predseda regionálnej rady Domenico Tallini je podľa vyhlásení miestnej polície obvinený zo zníženia byrokratických nárokov pri zriaďovaní lekární výmenou za hlasy v regionálnych voľbách v roku 2014.

Člen Berlusconiho strany

Tallini, ktorý je členom strany bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho Forza Italia, sa momentálne nachádza v domácom väzení.

Ďalších 18 podozrivých, ktorých zatkli v Kalábrii a v Ríme, čelí obvineniam zo spolčovania sa s mafiou, pokusov o vydieranie, držania nelegálnych zbraní, prania špinavých peňazí a obchodovania s hlasmi.

Funkcie sa vzdal ďalší splnomocnenec

Policajná razia zasiahla najchudobnejší taliansky región uprostred krízy, keď sa funkcie vzdal v poradí už tretí splnomocnenec poverený bojom proti koronavírusu.

Kalábria je zároveň baštou ‚Ndranghety, najbohatšieho a najsilnejšieho syndikátu organizovaného zločinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet