Na hlavný obsah

Tibor Gašpar a ďalší z kauzy Očistec budú stíhaní väzobne

Policajného exprezidenta zadržala NAKA 5. novembra.

Tibor Gašpar a ďalší z kauzy Očistec budú stíhaní väzobne
Na snímke bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar. Foto: TASR

Policajný exprezident SR Tibor Gašpar aj ďalší bývalí vysokopostavení policajní funkcionári zadržaní v rámci akcie Očistec budú stíhaní väzobne. V pondelok 23. novembra o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Potvrdil tak rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

 „Senát zároveň zamietol sťažnosť prokurátora, ktorou žiadal rozšíriť u obvinených Tibora G. a Róberta K. dôvody väzby aj o väzbu útekovú,” informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Na základe rozhodnutia ŠTS z nedele 8. novembra sú okrem Gašpara väzobne stíhaní aj bývalý šéf NAKA Peter Hraško, bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer, bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Marián Zetocha, ale aj ďalší policajt a úradník. Dôvodom rozhodnutia o väzobnom stíhaní bola pri väčšine z nich obava z ovplyvňovania svedkov, prípadne pokračovania v trestnej činnosti.

Tibora Gašpara spolu s ostatnými zadržali v rámci akcie Očistec vo štvrtok 5. novembra v skorých ranných hodinách. Podľa vyšetrovateľa fungovali ako zločinecká skupina, obvinil ich aj z podplácania, zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, spomínajú sa státisícové úplatky. Do celej skupiny malo patriť trinásť ľudí a údajne jej šéfoval nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko