Na hlavný obsah

Týždeň vedy a techniky bude online, prinesie viac ako 100 podujatí

Záujemcov čaká virtuálna výstava.

Týždeň vedy a techniky bude online, prinesie viac ako 100 podujatí
Z otvorenia 14. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň vedy a techniky na Slovensku v priestoroch Zážitkového centra vedy Aurelium 6. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR

Týždeň vedy a techniky, ktorý sa začne v pondelok 9. novembra a potrvá do nedele 15. novembra, ponúkne tento rok viac ako 100 podujatí netradičnou formou. Poznačený pandémiou koronavírusu sa celý presunie do online prostredia.

„Veda a technika, výskum a vývoj nám pomáhajú posúvať sa ďalej a lepšie žiť,“ povedal štátny tajomník ministerstva školstva Ľudovít Pauliss tým, že tento rok bude výnimočný, pretože ľudia nepôjdu za vedou, ale veda príde za nimi.

Pripravené sú desiatky prehliadok, prednášok, seminárov, workshopov či súťaží. Záujemcovia sa dozvedia aj o súčasných trendoch v ekonomike a podnikaní.

Na programe je aj virtuálna výstava diel z karantény či týždeň otvorených dverí na Fyzikálnom ústave Slovenskej akadémie vied (SAV), ktorý sa rovnako uskutoční online.

Generálny riaditeľ Centra vedecko-technických informácií SR Ján Kyselovič poznamenal, že za 17 rokov sa podarilo zorganizovať podujatie, ktoré získalo celoslovenský rozmer. Tohtoročnú prípravu podujatia označil za zložitú, keďže sa muselo pretransformovať do online podoby.

Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku býva galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku 2020. „Odovzdávanie sa uskutoční online formou,“ avizoval Paulis.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko