Na hlavný obsah

Únia miest pomôže aj pri ďalšom kole plošného testovania, žiada však preplatiť náklady

Do Vianoc by sa malo konať ešte jedno celoslovenské testovanie.

Únia miest pomôže aj pri ďalšom kole plošného testovania, žiada však preplatiť náklady
Na snímke premiér SR Igor Matovič ukazuje certifikát s negatívnym výsledkom z celopošného testovania na ochorenie COVID-19. Foto: TASR

Únia miest Slovenska bude rešpektovať odporúčanie odborníkov k celoplošnému testovaniu vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu. Ako únia uvádza v tlačovej správe, stojí za apelom miest a samospráv, ktoré chcú byť nápomocné, no žiadajú urýchlené preplatenie nákladov za prvé aj druhé kolo celoplošného testovania, ktoré sa konali od 31. októbra do 1. novembra, resp. od 7. do 8. novembra.

Plošné testovanie nie je zadarmo a bez finančných prostriedkov mestá nedokážu ďalšie kolá na vlastné náklady realizovať,“ upozorňuje únia.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) vo štvrtok (18. 11.) uviedol, že do Vianoc sa uskutoční ďalšie kolo celoplošného testovania. Matovič povedal, že epidemiológovia aj Ústredný krízový štáb SR vyhodnotili predošlé kola ako dôležité, pretože dokázali skresať počet denných prírastkov koronavírusu na Slovensku.

Podľa premiéra, keď budú vidieť, že ľudia sa nebudú chcieť dobrovoľne zúčastniť na testovaní, v hre je aj lockdown v decembri, čo je „najhoršie riešenie pre slovenskú ekonomiku“. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko