Na hlavný obsah

Vianoce v Betleheme budú sprevádzať obmedzenia

Biblické rodisko Ježiša bude Vianoce oslavovať bez návalov turistov.

Vianoce v Betleheme budú sprevádzať obmedzenia
Oslava rozsvietenia vianočného stromčeka na námestí v Betleheme sa tentokrát uskutoční len s obmedzeným počtom ľudí. Foto: SITA/AP/Majdi Mohammed

Palestínske ministerstvo zdravotníctva neodporúča počas tohtoročných Vianoc v Betleheme také oslavy, na aké boli ľudia zvyknutí v minulosti. Pre pandémiu koronavírusu vydalo prísne obmedzenia, aby sa na blížiacej sa slávnosti rozsvietenia vianočného stromčeka na Námestí Manger mohlo zúčastniť nanajvýš 50 osôb a okolité reštaurácie by mali zatvoriť o 21.00 h.

Na oslavách v Ježišovom rodisku uctievanom kresťanmi sa zväčša zúčastňujú ľudia z celého sveta. Ministerstvo však pre tohtoročné sviatky vydalo odporúčanie, aby na bohoslužby počas Štedrého večera mohol zavítať iba obmedzený počet ľudí.

Mnoho ubytovacích zariadení, obchodíkov so suvenírmi či reštaurácií v Betleheme sa každoročne do veľkej miery spolieha na prílev turistov počas vianočného obdobia. Utlmenie vianočných osláv tak uštedrí ďalší úder ekonomike Betlehemu, ktorá je už beztak zdecimovaná súčasnou pandemickou situáciou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet