Na hlavný obsah

Vojak na letisku pri ruskom meste Voronež zabil najmenej troch ľudí

Mladého muža zadržali na úteku.

Vojak na letisku pri ruskom meste Voronež zabil najmenej troch ľudí
Záber pristávajúceho stíhacieho bombardéra na vojenskom letisku pri ruskom meste Voronež. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročného vojaka, ktorý v pondelok 9. novembra na vojenskom letisku pri ruskom meste Voronež na juhozápade Ruska zabil najmenej troch ľudí, sa po intenzívnom pátraní podarilo zadržať. Uviedla to agentúra TASS. Podľa miestnych médií v nemocnici podľahol strelným zraneniam ďalší vojak, čím počet obetí stúpol na štyri.

Antona Makarova, pochádzajúceho z Voroneža, zadržali na úteku. „Ukradol auto a išiel k príbuzným v Orlovskej oblasti,“ citovala agentúra TASS nemenovaného policajného príslušníka. Polícia podľa agentúry dostala hlásenie, že v istej dedine mladík v uniforme ukradol auto. Po okolí následne zriadila cestné zátarasy a na jednej z nich sa vojaka podarilo zadržať. Do pátrania boli okrem policajných jednotiek zapojené aj útvary rýchleho nasadenia, vrtuľníky a bezpilotné lietadlá špeciálnych síl.

Vojak s konfliktnou povahou

Makarov sa mal najskôr pohádať s majorom, ktorý o piatej ráno prišiel na kontrolu strážnej jednotky, zobral mu pištoľ a dôstojníka zastrelil. Podľa niektorých zdrojov na majora zaútočil so sekerou. Po incidente zastrelil z pištole obete majorovho vodiča, ktorý veliteľovi pribehol na pomoc, ako aj vojaka základnej vojenskej služby. Voronežský portál Vesti následne informoval, že ďalší zranený vojak, ktorého zasiahol dvoma strelami, zomrel v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Podobné incidenty v minulosti často súviseli so šikanovaním v ruskej armáde. Velenie Západného vojenského okruhu, pod ktoré Voronežská jednotka spadá, sa však domnieva, že príčinou incidentu bol vojakov psychický skrat. Kontrola jednotky totiž neodhalila žiadny skorší konflikt medzi Makarovom a majorom, ktorý prišiel na kontrolu stráží.

Náhly skrat by podľa portálu Vesti neprekvapil ani Makarovových pedagógov a spolužiakov z policajnej školy, ktorú navštevoval. Pamätajú si ho ako konfliktného človeka a učitelia mu mali často vyčítať nedisciplinovanosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet