Na hlavný obsah

Všetkým zamotal hlavy. Tajomný monolit zmizol z púšte

Zostal po ňom len malý trojuholník.

Všetkým zamotal hlavy. Tajomný monolit zmizol z púšte
Zmiznutie záhadného monolitu. Foto: SITA/AP

Záhadný lesklý kváder, ktorý objavili v odľahlej púšti na juhovýchode Utahu pred dvoma týždňami, je preč, upozornila agentúra Reuters. O zmiznutí informovali úrady a na sociálnych sieťach sa objavili fotografie z miesta, na ktorých je vidieť len hromadu kameňov a malý kúsok kovu v tvare trojuholníka, ktorý na mieste zostal.

Úrady v Utahu o náleze informovali začiatkom minulého týždňa po tom, čo 3,6 metra vysoký kovový kváder objavila posádka vrtuľníka pri sčítaní oviec. Informácie o tajomnom objekte okamžite vyvolali rozruch a rad špekulácií o tom, kde sa objekt vzal. Podľa niektorých mohli objekt umiestniť do púšte návštevníci z vesmíru, podľa iných to mohol byť fanúšik sci-fi filmu 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka, v ktorom sa objavujú podobné čierne predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom.

Úrady síce presné miesto, kde sa monolit nachádzal, neprezradili, nadšencom sa však podarilo miesto odhaliť a na sociálnych sieťach sa objavila séria fotiek ľudí so záhadným kvádrom dvakrát vyšším ako priemerný dospelý človek.

Teraz však objekt zmizol a zdá sa, že nikto nevie kam. Federálny úrad pre správu pôdy a ministerstvo pre verejnú bezpečnosť štátu Utah uviedli, že o tom nič nevedia. „Dostali sme správy, že nelegálne inštalovaná stavba, označovaná ako ‚monolit‘, bola odstránená z verejných pozemkov neznámou stranou,“ uviedol úrad na svojom webe. Objekt odstránili v piatok (27. 11.) večer, napísala agentúra Reuters.

Na internete sa okamžite spustila vlna špekulácií o tom, čo sa mohlo stať. Podľa jednej osoby sa „vesmírni mimozemšťania vrátili, aby ho odstránili“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet