Na hlavný obsah

Vyšetrovanie tragickej havárie policajného vrtuľníka z roku 2017 sa skončilo

Pri nešťastí zahynuli dvaja hasiči.

Vyšetrovanie tragickej havárie policajného vrtuľníka z roku 2017 sa skončilo
Na archívnej snímke havarovaný policajný vrtuľník (Bell 429) na letisku vojenskej základne v Prešove. Foto: TASR

Vyšetrovanie havárie policajného vrtuľníka Bell-429 z mája 2017, pri ktorej zahynuli dvaja hasiči, je ukončené. Pre portál Webnoviny.sk to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák.

Z informácií, ktoré poskytla prokuratúra, vyplýva, že s výsledkami vyšetrovania sa oboznamujú poškodená strana a obvinený. Prokuratúra pritom nešpecifikovala, či vyšetrovateľ navrhol obžalovať pilota vrtuľníka, ani či sa s jeho návrhom stotožní.

Policajná inšpekcia obvinila pilota

Informácie o nehode sa naposledy na verejnosti objavili v novembri minulého roku. Ministerstvo vnútra vtedy potvrdilo, že policajná inšpekcia pristúpila k obvineniu pilota. Hovorkyňa Inšpekčnej služby Petra Friese následne informovala o vznesení obvinenia z trestného činu všeobecného ohrozenia, proti ktorému dotknutý podal sťažnosť.

Havária policajného vrtuľníka Bell-429 sa stala 10. mája 2017 vo vojenskom priestore letiska vo Vyšnej Šebastovej pri Prešove. Na mieste bolo od rána hasičské a policajné cvičenie. Posádka práve nacvičovala evakuáciu z nebezpečného prostredia, keď sa krátko pred 14.30 h vrtuľník zrútil.

Na palube sa nachádzali štyri osoby – dvaja policajní piloti a dvaja hasiči. Jeden z hasičov zomrel priamo na mieste, druhý skonal po prevoze do nemocnice. Obaja policajti utrpeli ťažké zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko