Na hlavný obsah

Záhadný kovový kváder sa zjavil v púšti. Nikto nevie, komu patrí

Môže ísť o nový druh umenia či odkaz na slávny film.

Úrady v americkom štáte Utah sa snažia rozlúštiť záhadu, čo môže znamenať 3,6 metra vysoký kovový kváder trčiaci z piesku medzi skalami. Minulý týždeň ho objavila posádka vrtuľníka pri sčítaní oviec.

Pilot helikoptéry Bret Hutchings v rozhovore s miestnou televíznou stanicou KSLTV pripustil, že „je to asi najdivnejšia vec, ktorú som za tie roky, čo lietam, videl„. Špekuluje, že dosku v púšti umiestnil „umelec nejakej novej vlny“ alebo fanúšik filmu 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka. V tejto sci-fi snímke z roku 1968 sa objavujú podobné predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom.

Ministerstvo pre verejnú bezpečnosť štátu Utah ale podľa internetových stránok televízie CNN upozornilo, že „bez ohľadu na to, z akej ste planéty, je zakázané umiestňovať umelecké diela na verejných miestach bez povolenia“. Presnú lokalitu, kde sa záhadný objekt objavil, úrad pre bezpečie prípadných zvedavcov nezverejnil. Je to podľa neho „na odľahlom mieste“ na juhovýchode štátu.

Britská BBC uvádza, že k záhadnej doske sa zatiaľ nikto neprihlásil. „Zvedavé hlavičky chcú vedieť, čo to sakra je. Nejaký tip?“ obrátila sa na instagrame na verejnosť tamojšia diaľničná polícia. Podľa niektorých predmet pripomína diela už nežijúceho minimalistického umelca Johna McCrackena.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet