Na hlavný obsah

Čaputová: Nie je čas na politické spory, deti sa potrebujú vrátiť do škôl

Prezidentka zareagovala na aktuálnu situáciu.

Čaputová: Nie je čas na politické spory, deti sa potrebujú vrátiť do škôl
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR/ Jaroslav Novák

Ak majú žiaci zostať ďalšie týždne doma len preto, že vláda nenašla spoločné riešenie dôležitého problému, nie je to dobrá správa. Deti sa potrebujú vrátiť do škôl, teraz nie je čas na politické spory. Na sociálnej sieti to napísala prezidentka SR Zuzana Čaputová. „Žiaľ, pred našimi očami sa odohráva to, že časť jednej generácie detí a mladých ľudí si nedobrovoľne tvorí vzdelanostný dlh, ktorý ich bude sprevádzať možno po celý život,“ upozornila hlava štátu s tým, že dištančné vzdelanie nie je plnohodnotnou alternatívou k riadnemu vyučovaciemu procesu.

Prezidentka ďalej uviedla, že je potrebné nájsť spôsob, ako by sa žiaci mohli vrátiť do školských lavíc a aby sa zároveň nezhoršila epidemická situácia. „Na každom dni v škole záleží, lebo každý jeden deň bez školy neznamená len vzdelanostnú rezervu, ale aj absenciu sociálnych kontaktov a podnetov potrebných pre správny psychický vývoj,“ podotkla Čaputová.

Pre verejnosť nie je podstatné, koho plán krízový štáb či vláda podporí, ale to, aby zodpovedné orgány štátu boli akcieschopné a prinášali riešenia akútnych problémov,“ uzavrela prezidentka.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) v utorok (1. 12.) po rokovaní Ústredného krízového štábu SR uviedol, že školy v pondelok 7. decembra neotvoria. Ďalší návrh plánu na návrat žiakov do škôl chce predstaviť do 23. decembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko