Na hlavný obsah

Dunaju už nehrozí ekologická havária, potopený remorkér sa podarilo vytiahnuť

Záchranné práce ocenil aj minister Budaj.

Dunaju už nehrozí ekologická havária, potopený remorkér sa podarilo vytiahnuť
Zľava: Generálny riaditeľ Slovenskej inšpekcie životného prostredia Ján Jenčo a minister životného prostredia Ján Budaj počas brífingu konaného v súvislosti s vyťahovaním potopeného remorkéra v bratislavskom prístave v areáli Lodenice Vlčie Hrdlo. Foto: SITA/Jana Birošová

Remorkér, ktorý sa potopil 20. novembra v Bratislave, v stredu (2. 12.) vytiahli z Dunaja. Pri vyťahovaní potopeného plavidla majiteľa z Českej republiky bolo nutné dbať na to, aby nedošlo k veľkým únikom ropných látok. V nádrži remorkéra sa totiž nachádzalo približne 2 500 litrov nafty a 200 litrov oleja.

Šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO) povedal, že havária nespôsobila ekologické následky a ocenil záchranárske práce.„Chválim spoluprácu Slovenskej inšpekcie životného prostredia a Slovenského vodohospodárskeho podniku. Vďaka nim sa podarilo predísť ekologickej havárii,“ povedal.

Loď sa podľa generálneho riaditeľa Slovenskej inšpekcie životného prostredia Jána Jenča podarilo vytiahnuť v relatívne krátkom čase napriek tomu, že sa nachádzala na zložitom mieste.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko