Na hlavný obsah

Haščák sa po zadržaní vzdal výkonných funkcií v Pente

Polícia ho mala obviniť z korupcie.

Haščák sa po zadržaní vzdal výkonných funkcií v Pente
Polícia koncom roka 2020 zadržala Jaroslava Haščáka z Penty. Foto: TASR

Jaroslav Haščák, spolumajiteľ Penty, sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v investičnej skupine. Naďalej však zostáva jej spoluvlastníkom. Riadiace pozície po Haščákovi preberá Iain Child, potvrdil hovorca finančnej skupiny Martin Danko. Haščáka mal policajný vyšetrovateľ obviniť z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

„Jaroslav Haščák odmieta obvinenia, ktoré boli voči nemu vznesené zo strany príslušného vyšetrovateľa. V spolupráci so svojimi právnymi zástupcami preto použije všetky dostupné právne prostriedky na svoju ochranu. Vzhľadom na vzniknutú situáciu sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v investičnej skupine Penta,“ uviedol Danko.

Iain Child bude pôsobiť ako riadiaci partner divízie Buy Out, ktorá zodpovedá za všetky investičné projekty Penty s výnimkou Penta Real Estate. Poukazuje, že finančná skupina je na Slovensku najväčším zamestnávateľom, zdôrazňuje, že podniká v súlade so zákonmi. Child sa stal spolumajiteľom Penty v novembri 2010. Má na starosti predovšetkým investície v Primabanke a vo Fortuna Entertainment Group.

Na výkonnom riadení skupiny Penta sa podieľajú ďalší traja spoluvlastníci – Marek Dospiva (riadiaci partner Penta Real Estate), Jozef Oravkin (zodpovedný za Privatbanku, časť realitných projektov na Slovensku a za investície skupiny v spoločnosti Slovalco), Eduard Maták (zodpovedá za investície v zdravotníctve).

Polícia zadržala Haščáka v utorok (1. 12.) vo večerných hodinách. Jeho obvinenie podľa medializovaných informácií súvisí s podozrením, že kúpil nahrávku Gorily od bývalého vysokopostaveného funkcionára Slovenskej informačnej služby (SIS) za približne 200 000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko