Na hlavný obsah

Kolíková poprela dezinformácie o zdravotnom stave Lučanského

Policajný exprezident je aktuálne v nemocnici v Trenčíne.

Kolíková poprela dezinformácie o zdravotnom stave Lučanského
Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí). Foto: TASR

Momentálne nie sú žiadne obavy o zdravie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Na tlačovom brífingu v nedeľu (13. 12.) o tom informovala ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí). Zdôraznila, že k žiadnym pochybeniam zo strany justičnej stráže nedošlo a s určitosťou vylúčila, že by či už zo strany obvineného alebo zo strany stráže došlo k fyzickému napadnutiu.

Pracovník justičnej stráže pri bežnej kontrole zistil, že ide o poranenie oka, preto boli vykonané následné úkony, uviedla Kolíková. Lučanský podľa nej svoje zranenie strážnikovi vysvetlil neopatrným pádom na kovovú posteľ. K medializovaným informáciám o údajnom pokuse o samovraždu uviedla, že nemajú žiadny dôkaz o tom, že by k niečomu podobnému mohlo v Ústave na výkon väzby v Prešove dôjsť.

Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan na brífingu spresnil, že po zistení zdravotného stavu bol Lučanský eskortovaný do Prešova, kde lekár zvážil vhodnosť zákroku a následne vyhodnotil presun do Ružomberka. Policajný exprezident je aktuálne umiestnený v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský.

Generálna prokuratúra oznámila, že generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešove dôsledne a bezodkladne preskúmať okolnosti zranenia Lučanského.

Bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského obvinili v stredu 2. decembra v rámci akcie Judáš. Národná kriminálna agentúra v rámci akcie zadržala celkovo osem osôb. Lučanského obvinili z prijímania úplatku, Špecializovaný trestný súd v Pezinku v nedeľu 6. decembra rozhodol, že bude stíhaný väzobne. Dôvodom rozhodnutia boli obavy z ovplyvňovania svedkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko