Na hlavný obsah

Koniec špekuláciám. Erik Černák ostáva v Tampe

S tímom z Floridy predĺžil kontrakt o tri roky.

Koniec špekuláciám. Erik Černák ostáva v Tampe
Na snímke v popredí slovenský obranca v drese Tampy Bay Lightning Erik Černák. Foto: TASR/AP

Mesiace neistoty sa skončili a slovenský hokejista Erik Černák ešte pred Vianocami podpísal s tímom Tampa Bay Lightning novú zmluvu. V priebehu troch rokov zarobí dohromady 8,85 milióna amerických dolárov. Ročný priemerný zárobok 23-ročného obrancu bude 2,95 milióna USD. Úradujúci šampión NHL si rovnako zaviazal na dva roky aj českého obrancu Jana Ruttu za 2,6 milióna dolárov, informoval klubový web aktuálneho držiteľa Stanley Cupu.

Defenzívne ladený Černák si v uplynulej sezóne NHL v 67 zápasoch základnej časti pripísal 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií. V 25 zápasoch play-off na víťaznej ceste za Stanley Cupom pridal štyri asistencie. Vo víťaznom play-off 2020 bol štvrtý najviac vyťažený obranca „bleskov“. Bol zároveň jedna z prvých volieb trénera Jona Coopera v oslabeniach.

Černáka si v 2. kole draftu v roku 2015 vybrali Los Angeles Kings. Do tímu Lightning zamieril v rámci trejdu 26. februára 2017. Dosiaľ v NHL odohral 125 zápasov v rámci tzv. regular season a pripísal si v nich 28 bodov za 10 gólov a 18 asistencií. V 29 súbojoch play-off má spolu na konte 7 asistencií.

Košický rodák nedávno v slovenskej novinárskej ankete Športovec roka 2020 obsadil tretie miesto. Napriek prvotným pochybnostiam o jeho presadení sa do zostavy Lightning do nej vynikajúco zapadol a vo svojej druhej sezóne v NHL sa zaradil medzi stabilné defenzívne mená v tíme Tampy Bay. Vypracoval sa na renomovaného obrancu, ktorý by sa časom mohol stať lídrom obrany ktoréhokoľvek klubu NHL a nasledovať Róberta Švehlu, Zdena Chára, Ľubomíra Višňovského či Andreja Sekeru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport