Na hlavný obsah

Macron má koronavírus, povinnosti si bude plniť z karantény

Otestovať sa dal okamžite.

Macron má koronavírus, povinnosti si bude plniť z karantény
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: TASR/AP

Francúzsky prezident Emmanuel Macron mal pozitívny výsledok testu na koronavírus. Oznámil to vo štvrtok (17. 12.) Elyzejský palác, informovala agentúra AFP.

Macron sa dal otestovať po tom, ako mal „prvé príznaky“ ochorenia, dodala prezidentská kancelária.

V súlade s príslušnými nariadeniami podstúpi hlava štátu sedemdňovú domácu karanténu, pričom si aj naďalej bude plniť povinnosti, píše Elyzejský palác.

Predseda Európskej rady Charles Michel sa nachádza v domácej karanténe, aj keď mal nedávno negatívny výsledok testu na koronavírus. Na twitteri to vo štvrtok oznámil jeho hovorca Barend Leyts po tom, čo sa objavili správy, že na koronavírus bol pozitívne otestovaný francúzsky prezident Emmanuel Macron. Píše o tom agentúra DPA.

Michel sa s Macronom stretol v pondelok (14. 12.) v Elyzejskom paláci, po návrate do Bruselu mal v utorok (15. 12.) negatívny test na koronavírus.

Do domácej karantény šiel aj francúzsky premiér Jean Castex a aj španielsky premiér Pedro Sánchez a portugalský premiér António Costa. Sánchez sa s Macronom stretol v pondelok, Costa v stredu (16. 12.), informuje agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet