Na hlavný obsah

Matovič chce v pondelok pilotným projektom otvoriť prvé školy

Nechce čakať na plán ministra školstva.

Matovič chce v pondelok pilotným projektom otvoriť prvé školy
Predseda vlády SR Igor Matovič. Foto: TASR

Premiér Igor Matovič (OĽANO) v stredu (2. 12.) po rokovaní vlády informoval, že od pondelka 7. decembra plánuje na Slovensku otvoriť niekoľko škôl. Spresnil, že pôjde o súkromnú školu, ktorú navštevujú aj jeho dcéry a všetky školy nemenovaného mesta.

„Rozhodol som sa zobrať to do vlastných rúk, nebudem čakať na ministerstvo školstva a pilotným projektom otvorenia niekoľkých škôl chcem ukázať, že sa to dá,“ oznámil a dodal, že minister školstva Branislav Gröhling (SaS) neprišiel na Ústredný krízový štáb s plánom, ktorý by ho presvedčil. Podľa neho si Gröhling nesplnil domácu úlohu predstaviť plán, ako vrátiť žiakov naspäť do školských zariadení. Preto ho požiadal, aby v prípade, ak zabezpečí všetko potrebné „neblokoval otvorenie škôl“.

Matovič ďalej informoval, že koalícia je bližšie k dohode na mene kandidáta na šéfa Generálnej prokuratúry SR. „V hre sú dvaja kandidáti a z nich si treba vybrať,“ priblížil. V koaličnej indikatívnej voľbe, ktorá sa konala v utorok, najlepšie obstál Maroš Žilinka, potvrdila šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová aj predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Matovič predpokladá, že voľba prebehne vo štvrtok 3. decembra. „Generálny prokurátor by nemal byť koaličný alebo náš. Mal by držať jedinej strane, a tou je právo a spravodlivosť,“ skonštatoval.

Premiér nechcel komentovať správanie sa predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) v Nemocnici svätého Michala. „Kým je vo vážnom zdravotnom stave, nebolo by fér mu posielať odkazy cez médiá,“ povedal Matovič. Kollára v zariadení napriek zákazu navštevovali priateľky, ktoré sa potom dostávali do konfliktu s personálom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko